Alla inlägg under maj 2008

Av joan - 8 maj 2008 10:04

Något måste vara seriöst fel med svensk kriminalvård när det här kan hända gång på gång.

Nu måste man börja se över konsekvensera av restriktionspolitiken och nedskärningarna av personalen.

Av joan - 8 maj 2008 08:50

Idag börjar jag min nya serie. Varje morgon kommer jag att lägga upp en av Murphys lagar, så får vi se hur länge jag kan hålla på.


Om något kan gå fel, så kommer det att göra det också.

Av joan - 8 maj 2008 08:15

Jag är väldigt ambivalent i den här frågan. Dels tycker jag att man skall ha rätt att försvara sig när man blir trackaserad som den här familjen har blivit, men samtidigt tycker jag att det är fel att ta en annan mäniskas liv.

Så när det kommer till den frikännande domen tycker jag att det är bra att den skall överklagas och prövas i en högre instans, för det finns vissa oklarheter som måste kollas. Dels så tror jag inte en sekund på att mannen inte viste vad han gjorde, visst han kanske var så arg att han inte kunde hejda sig, men att han skulle ha en psykos i fem minuter som gjort att han inte viste vad han gjorde köper jag inte.


Och så kan man ju undra vad som kommer att hända i framtiden:

Dels för familjen om det kommer att bli någon slags hämd aktion mot dem från pojkarnas familjer.

Dels för Rödeby i stort, jag misstänker att samhället är rätt så delat kring den här händelsen sådet kan nog bli en del konflikter kring det hela.

Och slutligen vilken effekt kommer den här dommen ha på samhället i stort, kommer nu folk känna att det är ok att ta lagen i egna händer och använda våld mot andra i större utsträkning än tidigare?

Det är nog det sistnämda som jag oroar mig för mest.

Av joan - 8 maj 2008 07:38

Idag börjar jag jobba klockan elva, och har då tänkt att jag ska ha en skön sovmorgon, men likt förbannat vaknade jag strax inna klockan sju, och kunnde inte somna om. Fy fan

Av joan - 6 maj 2008 16:01

Många mäniskor är alldeles för stressade idag, det är ju inget nytt men jag funderar på hur mycket som dom missar här i livet på grund av det. Idag har jag varit ledig, så jag har varit ute och gått i min nya hemstad en del och överallt har jag sett människor som stressat till en det ena och en det anndra. Det som facinerade mig när jag stog i ett gathörn och njöt av solen var det att folk stressade till sånt dom inte hade behövt stressa till, de fans de som med raska steg gick till busshållplatsen men ingen buss var inne så varför denna brådska? De fans de som nästan sprang till minuten fasten de redan stog tre personer i kö, ja inte lär dom få ut pengarna snabbare för att dom sprang.

Jag stod och tittade på detta fenomen en liten stund och gick sedan vidare. Det som slog mig då var hur fokuserade dessa personer var, dom verkade inte lägga märke till hur gått väder det var och knappt andra mäniskor heller.

Detta tycker jag är väldigt synd, tidigare var jag sån själv men har efter vissa dyrköpta erfarenheter lärt mig att stanna upp och njuta av nuet som T.ex stå i ett gatuhörn och njuta av solen en stund. Och framför allt så ser jag mina medmäniskor. Och jag hinner med precis lika mycket nu som jag gjorde innan jag lärde mig att ta det lungt.

Av joan - 4 maj 2008 12:18

Måste bara rekomendera två programm på tv i kväll. Agenda 21.15 om Amstetten. Och 22.10 Dysselecksi - blind, blåst och bortgjord


Av joan - 3 maj 2008 16:18

Tittade på Debatt i SVT i torsdags och kom fram till att våra mediaprofiler politiker och professionella tyckare är några fega stackare. En del av programmet handlade om att "Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna" vilket jag tyckte var ett intressant ämne som jag ville höra mer om. Han som var upphovet till den här debatten Gunnar Sandelin har skrivit en debattartikel i DN om det här. Det han sa i början av debatten tykte jag lät genomtänkt och bra, men så fort någon annan fick ordett spårade det ur och dom bara pratade om hur synd det var om alla flycktingar och invandrare och så gick dom till atack mot Sandelin och kallade honom rasist. Och ju mer jag såg på programmet ju mer förbannad blev jag, för debbaten handlade ju inte om invandrarna utan om journalister som skriver sin egen variant av sanningen och det var ju det som Sandelin ville belysa. Men ironin i det hela är att alla dom som fick ordet bara bevisade att Sandelin har rätt, dom vågade inte prata om ifall journalisterna skriver hela sanningen om invandring i sverige utan försökte bara skaffa sig poäng genom att säga att dom antingen tyckte synd om invandrare och inget var deras fel eller hur bra det går för många invandrare pluss att dom gärna försökte få till att alla som inte tyckte som dom var rasister.

Sammanfattningsvis så kan jag bara säga att jag tycker Sandelin har rätt, det finns en baksida med invandring, alla som kommer till sverige är inte snälla mäniskor och fötjänar inte att vara här.

Och detta är något som måste uppmärksammas av hela sammhället. Även av journalister som är rädda att sticka ut hakan, för det är ändå deras uppgift att rapportera om HELA sanningen.

Av joan - 1 maj 2008 14:26

Med tanke på vad jag skrev i inlägget om att det suger att vara veteran.


"Gud och soldaten vörda vi,

när tider av fara de stå oss bi.
När faran är borta och fyllda bli faten,

då glömmer vi Gud och föraktar soldaten."

Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Chatt

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Kategorier

Omröstning

Skulle du vilja leva för evigt?
 JA
 NEJ

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards